luni, 22 septembrie 2014

21.09.2014 sau a 2 a zi dupa LEG DAY

Va povesteam intr-o postare anterioara ca ziua de lucrat picioare e o zi....plina :))
Ieri am lucrat picioare, azi am reusit sa ma misc, insa aveam mersul leganatu', la, la, la...
Meniul nu-l mai detaliez ca a constat in fructe, salate, supe.

Si cum o poza spune mai mult decat 100 de cuvinte:


Iar 2 poze deja definesc senzatia:))


Insa 3 poze deja nu mai lasa loc de nicio interpretare...



vineri, 19 septembrie 2014

Impresii Vichy Dercos Sampon Antimatreata pentru par normal si gras – 200 ml

Nefericita fiind din cauza parului meu si a starii lui care se deteriora pe zi ce trece si pentru ca folosisem si testasem deja zeci de sampoane, fara niciun rezultat, m-am apucat sa rascolesc internetul in cautarea LUI, a samponului care imi va scurta suferinta sau mi-o va elimina.
Nu exagerez cand zic ca am vrut de cateva ori sa ma tund scurt, sa ma pot spala zilnic sa scap de senzatiile oribile de pe capul meu. Orice sampon foloseam, invariabil, dupa 1-2 zile incepea sa mi se ingrase parul, apoi imi aparea dermatita, scalpul devenea rosu, iritat, plin de coji, cojite, zeci, sute... ma scarpinam (in somn) pana faceam rani. Efectiv, nu mai suportam! Vara era un cosmar!
Am gasit cateva impresii pozitive despre Vichy Dercos Sampon Antimatreata si am zis sa-l incerc si pe acesta. Ce mai conta unul in plus sau in minus?



Ce promite producatorul?

Elimină mătreaţa din prima săptămână. Tehnologie brevetată care previne reapariţia. Eficacitate care durează şi după încetarea tratamentului.
Mătreaţa grasă: scuame mari, dificil de eliminat. Caracteristica pielii capului seboreice.
1.EFICACITATE
Eficacitate dovedită clinic pe 63 de persoane: - Eliminarea mătreţii din prima săptămână de utilizare. - Prevenirea reapariţiei: eficacitate care durează şi după încetarea tratamentului. Până la 4 săptămâni. Rezultate asupra părului: strălucire şi tonus imediate şi de lungă durată. 
2.UTILIZARE
Folosiţi la fiecare spălare timp de 3 săptămâni, apoi o dată pe săptămână, alternând cu un şampon dermatologic de utilizare zilnică. Evitaţi contacul cu ochii şi cu piele lezată. În cazul contactului cu ochii, clătiţi din abundenţă. 
3.ACTIVI
Disulfura de Seleniu este un activ anti-fungic, acţiunea sa este triplă asupra pielii capului: - elimină micro-organismele - exfoliază mătreaţa - reglează descuamarea 
Acidul salicilic, cunoscut pentru eficacitatea sa keratolitică, facilitează deslipirea scuamelor de pe suprafaţa scalpului, astfel curăţându-l. 
4.TEXTURA
Pentru prima dată, o formulă pe bază de Disulfură de Seleniu prezentată într-o textură uşoară şi onctuoasă, într-o bază portocalie. 
5.PARFUM
Mentă 

Parerea mea:
L-am luat, l-am folosit si TA-DA! Dragoste la prima … folosire! Imediat dupa ce m-am spalat am scapat de senzatia aia oribila de mancarime, insa asta se intampla si la alte sampoane dupa prima folosire…
Parul era suplu, matasos, am reusit sa-l descurc chiar fara balsam sau masca!  Mi-a placut ce am vazut: consistenta este cremoasa, se aplica destul de putin, este dens si face spuma multa, mirosul este foarte placut si fin (nu mi s-a parut mentolat…mai degraba seamana a aroma de caise). Eu  am o mare problema cu mirosul produselor cosmetice, nu-mi place sa fie puternic, agresiv.
Un mare plus este ca nu are parabeni. Incerc pe tot posibilul sa inlatur sau sa reduc chimicalele din cosmetice. Daca le reduc pe cele din alimentatie, de ce le-as folosi pe cele cosmetice? Pielea este cel mai mare organ al nostru, asa ca trebuie tratata cu produse cat mai “curate” si sanatoase. 
Dar cum si alte sampoane au fost ok in momentul utilizarii, iar zilele urmatoare am avut tot felul de reactii (neplacute), am zis sa nu ma entuziasmez asa, din prima. Testul real urma sa fie in ziua a 3 a…
Iata ca a sosit si ziua a 3 a…vorba straveche “coafura rezista”! Parul curat, nu s-a ingrasat, pielea capului alba, stralucitoare, nu mai aveam nicio mancarime, nicio iritatie…Mai sa fie! Uite ca l-am gasit pe EL, samponul meu ideal!
Am reusit cu acest sampon sa reduc spalarile, in timp, de la zilnic la o singura data pe saptamana. Il folosesc de mai mult de 1 an, in acest timp am mai incercat alte sampoane, m-am intors de unde am plecat, adica la dermatita…
Pretul este cam mare, costa in jur de 45-50 lei, depinde de unde il cumparati, insa exista si varianta pachet de 2, cu 50% gratuit, la pretul de 73-75 lei.Eu cumpar mereu aceasta varianta, ma tine cateva cam 3 luni, in conditiile in care il folosim si eu si fata mea. 75 lei la 3 luni nu mi se mai pare o suma asa mare!
Exista si in variantele pentru par uscat si pentru scalp sensibil. Eu am folosit pe cel prezentat si pe cel pentru scalp sensibil, insa primul mi s-a parut a fi EXACT ceea ce am cautat atata timp.
Am recomandat acest sampon mai multor prietene care aveau aceeasi problema ca mine si anume dermatita seboreica si/sau matreata, TOATE persoanele care l-au folosit au spus ca au avut rezultate pozitive si ca nu se compara cu altceva incercat pana atunci.

Asa ca, draga Vichy Dercos, iti raman fidela si te recomand cu drag oricui are nevoie!

joi, 18 septembrie 2014

Impresii Sampon Sebum Control - Gerovital Plant Tratament

Incep prin a va spune ca sunt o mare consumatoare a produselor Gerovital si Farmec si pana acum am avut numai experiente pozitive.

Deoarece am un par si un scalp cu probleme si anume: dermatita seboreica cu toata suita de belele: matreata, scalp iritat, prurit, am zis sa incerc si acest sampon, despre care am auzit numai de bine.
                                             sursa foto: www.farmec.ro

Producatorii lui promit asta:
"Părul gras constituie o problemă pentru foarte multe persoane. Din cauza secreţiei excesive de sebum, părul pare a fi permanent murdar, neîngrijit şi lipsit de strălucire. Îngrijirea părului gras este, aşadar, o sarcină cotidiană care necesită nu doar timp, ci şi foarte multă atenţie.
Având un pH fiziologic, şamponul asigură o degresare blândă a părului. Reţeta şamponului se bazează pe Sebaryl - un complex obţinut prin biotehnologii avansate, care reglează activitatea glandelor sebacee şi astfel se reduce hiper-secreţia de sebum.
Se recomandă utilizarea lui sistematică, prin şamponare de două ori, o dată la 4-5 zile.
Folosind şamponul împreună cu fluidul Sebum Control se va observa îmbunătăţirea aspectului părului gras, reducând frecvenţa spălărilor cauzate de aspectul „murdar” al părului."

Parerea mea:
Crezand ca e salvarea parului meu am fugit la primul magazin si mi l-am cumparat, fiind nerabdatoare sa-l folosesc. Pretul a fost ok, in jur de 12 lei pt 200 ml.
M-am spalat o data si…stupoare! Parul meu care este dificil, adica e aspru, sarmos, greu de descurcat, rebel, cu suvite care stau ca si electrocutate a devenit si mai rau si neascultator! Aratam ca o sperietoare in lanul de grau…In fine, am zis sa trec peste aspectul asta, ca e un sampon care degreseaza si poate e cumva normal efectul acesta. 
Prima zi a fost cum a fost, insa din a 2 a zi a inceput cosmarul. Parul meu arata de parca il unsesem cu untura, era gras, pleostit, iar scalpul se umpluse de coji gigantice si aveam senzatia ca imi ia foc. Ma manca si ma ustura de nu mai stiam ce sa-i fac. M-am gandit ca din cauza efortului facut la sala, ca am transpirat, ca s-a reactivat dermatita pe care cat de cat o tineam sub control inainte…
I-am mai dat o sansa si m-am mai spalat o data cu el…si pe fiica-mea, care are si ea un inceput de dermatita, ca e la pubertate si din cauze hormonale parul si tenul ei au inceput sa o ia razna…
Greseala mea! Dupa fix 2 zile au inceput iar usturimile si mancarimile, pielea capului rosie si inflamata, plina de coji…Si la pustoaica mea la fel…
L-am aruncat intr-un sertar in baie si am uitat de el, am fugit la farmacie si ne-am luat samponul care ne face noua bine si anume Vichy Dercos Sampon Antimatreata Par Normal si Gras.
Dupa vreo luna, l-am gasit in sertar pe cel de la Gerovital si am zis sa il mai incerc, pentru ultima data, daca la fel se va intampla…din nefericire, iar am avut aceleasi probleme, asa ca, de data asta destinatia lui a fost la gunoi.

Asa ca, nu-i de mine acest sampon, imi pare rau ca m-a dezamagit, voi lua celelalte produse cu care ma impac, chiar daca pretul inclina in favoarea acestuia.
Acum, citind si impresiile altora, postate pe siteul celor de la Farmec, vad ca nu am ost singura care a avut aceste reactii...
Clar, NU il recomand! Poate ca sunt persoane care s-au "inteles" cu el, pentru mine a fost o experienta nefericita, pe care nu o voi mai repeta.



Cum sa arzi 800 de calorii in 30 de minute :))

Cum sa arzi 800 de calorii in 30 de minute?
Simplu! Uiti pizza in cuptor! :)))


Flexii pentru bicepsi cu bara EZ la banca Scott

      Pozitia de incepere:
-         va asezati la banca Scott
-         reglati scaunul, astfel sa fie la nivelul optim, nici prea sus, nici prea jos, sa va puteti sprijini cu pieptul pe banca.
-         se sprijina coatele pe banca
Mod de lucru:
-         luati bara in maini si ridicati bratele la nivelul umerilor, cu palmele in sus
-         expirati, coborati bratele lent, pana la nivelul bancii, bratele sa fie intinse
-         inspirati si ridicati bratele, ajungand la pozitia initiala
Exercitiul se efectueaza lent, mai ales pe coborare. Nu ridicati coatele de pe banca si intindeti bratele foarte bine.
Cand ati terminat seria, odihniti-va 30 de secunde.



Numar de serii: 3-4
Numar de repetari: 10-12 daca bara este mai grea sau 15-20 daca bara este mai usoara.
Echipament necesar: bara EZ si/sau discuri cu greutati variate. (Personal fac numai cu bara), banca Scott

Se executa la sala.

Aici veti vedea un film cu acest exercitiu.

miercuri, 17 septembrie 2014

Panna Cotta cu mango

Panna Cotta este un desert italian usor, racoros, deosebit de fin si delicat. Pot sa zic ca este in topul preferintelor mele, mai ales ca se prepara asa de usor. De cand l-am "monticizat", l-am facut in nenumarate variante, fiecare gustoasa si deosebita. Este genul de desert care te face sa mai vrei si sa mai vrei, place si celui mai mare mofturos, dar si celui mai mare gurmand :)



Ingrediente:

- 400 ml smantana grasa (30%)
- 400 ml lapte monti (smantana grasa diluata cu apa 1:1)
- fructoza dupa gust (eu pun cam 7-8 linguri)
- esente: depinde de gust, eu am folosit esenta de vanilie, Dr. Oetker - 1 fiola
- o cutie de compot de mango, slab indulcit sau mango proaspat
- gelatina: 1 plic si jumatate sau chiar 2 daca o vrei mai tare.

Gelatina se pune la hidratat in 6-7 linguri de apa, cam 15 minute.

Intr-o craticioara se amesteca smantana cu laptele si fructoza, se topesc pe foc mic si se amesteca pana cand se ajunge la punctul de fierbere (cand se fac bolboroace), se ia dupa foc si se lasa putin la racit (pana e destul de calda ca sa nu friga degetul), se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste complet, apoi se adauga esenta.
Pe fundul formelor se pun fructele maruntite si peste ele se completeaza cu amestecul de mai sus. 
Se baga la frigider cam 3-4 ore. 
Cand s-a intarit, se desprinde cu varful unui cutit ascutit si se scufunda formele rapid intr-un vas cu apa fierbinte, pentru cateva secunde. Se acopera cu farfuria in care se va servi si se rastoarna rapid. Se bate putin fundul formei pentru a se dezlipi usor.

Pofta buna! 

marți, 16 septembrie 2014

Budinca de dovlecei:

Iar pe fuga, asa ca am facut rapid si usor o budinca de dovlecei, delicioasa, perfecta pentru dieta Montignac.



Ingrediente:
-          2-3 dovlecei (600 gr in total)
-          3 oua
-          100 gr telemea de oaie
-          250 gr branza de vaci bine scursa
-          300 gr smantana
-          100 gr kefir (eu iau marca Pilos, de la LIDL)
-          Mirodenii: turmeric, sumac, boia dulce, usturoi granulat
-          3 lingurite de sos Pesto (eu iau de la LIDL)
-          Putina sare

Se spala dovleceii si se curata coaja, se taie in rondele de 1 cm grosime.
Se mixeaza telemeaua, ouale, branza de vaci, kefirul si smantana, apoi se adauga mirodeniile, sosul Pesto si sarea, dupa gust.
Intr-o tava de yena se pune hartie de copt sau cum am eu o folie de teflon. Se toarna un strat subtire de compozitie, apoi se pune un strat de dovlecei, iar un strat de compozitie si tot asa, pana terminam cu un strat de compozitie.

Se baga tava la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute, pana se fac dovleceii si compozitia de deasupra capata o crusta frumoasa.
Pofta buna!

Omleta cu avocado, telemea de oaie si rosii

Cand nu aveti timp sa gatiti (asa cum nu prea am avut eu in ultima vreme), o astfel de omleta este alegerea ideala. Se face repede, este foarte satioasa si nu mai zic cat este de delicioasa.


Ingrediente pentru 2 portii mari

- 3 oua
- jumatate de avocado
- 2 felii de telemea (de oaie am pus eu)
- 2 rosii
- turmeric

Se taie avocado cubulete, se coc putin in tigaie, se bat ouale cu turmericul, se adauga peste avocado. Apoi se presara branza maruntita si se lasa sa se coaca in tigaie, la foc mic, acoperita cu un capac.
Se orneaza cu felii de rosii...

luni, 15 septembrie 2014

Mini-clatite "sportive"

Nu este o reteta Montignac, insa este o idee excelenta pentru mic dejun sau gustare de luat inainte de sala.
Nu au multe calorii, se fac usor si sunt o sursa foarte de buna de energie.
Eu le pregatesc pentru pici, cel mic le apreciaza foarte mult, mai ales ca el nu manca oua deloc. Acum a devenit mai "prietenos" cu ele, de cand a vazut ca pot fi preparate in mod placut.


Ingrediente pentru 10-12 clatitute:
- 2 oua
- 2 banane
- scortisoara pudra

Se paseaza bananele impreuna cu ouale, se adauga scortisoara pudra. Se incinge bine tigaia de teflon, se unge cu putin ulei si se pun gramajoare de aproximativ 8-10 cm diametru. Se lasa sa se inchege la foc mic si cand s-au legat se intorc cu o spatula. Se rumenesc si pe partea celalata.
Se pudreaza cu cacao sau cu scortisoara (sau ambele) si se mananca cu pofta maxima!
Ai mei le mananca alaturi de un pahar de lapte sau de kefir, eu le mananc rar, simple.


Ce sunt caloriile?

Aveam eu o banuiala! Cred ca la noapte stau si pandesc prin dulapuri sa prind micile bestii!




Cheese cake cu aroma de lamaie si pudra de carob

Sambata mi-am sarbatorit sotul si cum nu se putea sa nu avem ceva delicios de ziua lui, ne-am pus rotitele in miscare si am zis sa facem ceva cel mai cel :)
Drept care a iesit un desert mai ciudatel la prima vedere, insa de o finete extraordinara, de arome nu mai zic!



Ingrediente:  
500 ml smantana grasa.
500 gr. branza de vaci, grasa, bine scursa de zer
2 oua
2 plicuri gelatina praf (Dr. Oetker)
9 linguri de fructoza
arome (eu folosesc Dr. Oetker), in cazul de fata am pus 1 fiola de esenta de vanilie si una de esenta de lamaie
ciocolata amaruie (75% cacao - marca Heidi) - 1 tableta 
pudra de carob (roscove) - 3 linguri
turmeric - pentru culoare
mandarine in compot slab indulcit - 1 cutie
smantana lichida 30% grasime (de la LIDL) - o cutie are 200 ml + 2 linguri de fructoza
merisoare deshidratate

Mod de lucru:
Cu pasatorul vertical (eu am marca Braun) se amesteca smantana cu branza, se adauga ouale si fructoza. Gelatina se pune la hidratat intr-un pahar, impreuna cu 8 linguri de apa, timp de 10 minute.
Am separat amestecul in 2 parti egale. Intr-una am pus aroma de lamaie si jumatate din gelatina care se topeste la bain-marie (atentie sa nu fie fierbinte), apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus, amestecand foarte bine (eu folosesc pasatorul vertical Braun, ca sa nu ramana bucatele de gelatina coagulate).
Am adaugat putin turmeric, pana am ajuns la culoarea dorita, dar cu mare grija sa nu se schimbe gustul (am gustat pe masura ce adaugam pudra).
Intr-o forma de tort cu fundul detasabil se toarna un strat cam de 2-3 cm de compozitie, se pune deasupra un rand de mandarine, apoi se pune la frigider pana se intareste suficient (cam 30-45 minute).
In timpul acesta am pregatit cea de-a 2 crema. Am adaugat aroma de vanilie si 3 linguri de pudra de carob (roscove), apoi am adaugat restul de gelatina topita la bain marie, am mixat bine cu pasatorul. Apoi am adaugat bucati de ciocolata (cu latura cam de 1 cm).
Am turnat compozitia deasupra primului strat, am nivelat si am dat la frigider. Dupa ce s-a intarit complet (eu il fac seara si dimineata e gata), am detasat forma si am ornat cu ciocolata amaruie, merisoare deshidratate si frisca facuta de smantana lichida 30% grasime

In sectiune arata asa: primul strat este cu aroma de lamaie si are bucati de mandarine, al 2 lea strat are aroma de vanilie si carob, o aroma foarte fina si delicata si are bucati de ciocolata.
Ies aproximativ 12 portii mari.



Pofta buna! 

vineri, 12 septembrie 2014

Flexii pentru bicepsi cu bara EZ

Azi va voi prezenta modul in care se executa flexiile pentru bicepsi cu bara EZ

Pozitia de incepere:
- apucati bara in maini, cu priza larga
- stati in picioare cu spatele drept, privirea in fata
- bratele langa corp
- tineti picioarele usor indepartate pentru o mentinere cat mai buna a echilibrului.

Mod de lucru:
Pastrand partea superioara a bratului nemiscata, expirati si ridicati bara lent pana la nivelul pieptului. In acest timp se contracta bicepsul.
Mentineti muschiul contractat pentru scurt timp.
Respirati si coborati lent bara inapoi la pozitia initiala.

Este foarte important ca pozitia coatelor sa ramana fixa lateral langa corp in timpul exercitiului.
De asemenea, spatele trebuie sa ramana drept in acest timp, corpul nu trebuie balansat pentru a “fura” sau a da impuls miscarii.

Cand ati terminat seria, odihniti-va 30-60 de secunde.




Numar de serii: 3-4
Numar de repetari: 10-12 daca bara este mai grea sau 15-20 daca bara este mai usoara.
Echipament necesar: bara EZ si/sau discuri cu greutati variate. (Personal fac numai cu bara). Acest exercitiu se poate executa si cu bara dreapta.
Avantaj fata de bara dreapta: solicita mai putin incheieturile.
Se poate executa acasa sau la sala.
Este unul dintre cele mai eficiente exercitii pentru biceps.

Mai jos este exercitiul explicat de catre un baiat tare simpatic...va las sa decideti singure daca va place acest exercitiu :))




Jurnal 10.09.2014 - Restart day

Iar am avut o zi grea, insa m-am mobilizat si am reusit sa ajung la sala, mai mult de teama sa nu imi ies din ritm si sa incep sa ma complac in starea de oboseala care ma cuprinde seara.
Asa ca, am acceptat invitatia facuta de sotul meu, sa mergem sa ridicam impreuna niste greutati...ca la sala si-n viata, impreuna le ducem pe toate. Parca e mai usor in doi :).



Meniu:
Mic dejun: 3 nectarine
Pranz: ciorba de legume cu bors, salata de rosii cu branza
Gustare: 2 patratele de ciocolata amaruie
Cina: legume gratinate si salata de fasole verde cu usturoi

Antrenament:
Am lucrat bratele, mai exact grupa de bicepsi
-                  -         flexii cu ganterele pentru bicepsi
Am completat antrenamentul cu 25 minute de cardio, la aparatul Precor Crosstraining,  nivelul 3 si anume cross timp de 20 minute si 5 minute pe functia “slow down”.
Am incheiat antrenamentul cu 4 serii a cate 25 de repetari abdomene la banca inclinata.

marți, 9 septembrie 2014

La dieta cu zambetul pe buze

Viata e frumoasa...chiar si atunci cand esti la dieta :). Pai de ce sa nu ne amuzam putin? Oamenii care au simtul umorului sunt mai putin stresati si daca sunt mai calmi, atunci nu mai mananca psihedelic (asa numesc eu mancatul la nervi).





Jurnal 8 si 9.09.2014 - zile in stadiul de Euglena Verde :(

Din pacate am avut 2 zile epuizante cu alergatura si putina odihna, incat seara am fost efectiv lesinata, asa ca am decis ca mai bine nu ma duc la sala. Nu as fi reusit sa lucrez eficient, m-as fi epuizat si mai mult si nici nu mi-ar fi placut, iar daca nu-mi place ceva, mai bine lipsa.

Nici sa imi prepar cine stie ce meniuri nu am avut timp, am mancat pe fuga si pe apucate, dar...apar si situatii d-asta si trebuie sa le fac fata.



Meniul din 8.09: 

- mic dejun - o banana mancata in timp ce fugeam prin oras sa rezolv problemele (abatere asumata)
- pranz - ciorba de legume, salata de vara, prajitura cu prune
- cina - o cana de kefir, o portie de mancare de fasole verde

Meniul din 9.09:

- mic dejun - 3 piersici
- gustare - 4 smochine uscate.
- pranz-cina (din lipsa de timp am mancat la ora 17) - ciorba de legume, salata de fasole verde cu usturoi, legume la cuptor, gratinate
- gustare - 3 patratele de ciocolata amaruie

Acum sper sa termin ce am de facut cat mai repede si sa ma culc, ca mor de somn :) si sa ma incarc cu energie pentru maine, sa recuperez ce am ratat azi si ieri.


luni, 8 septembrie 2014

Piept de curcan cu boia afumata

Am o slabiciune pentru gustul de afumatura. Si cum aveam niste halucinatii culinare ucigatoare, m-am gandit cum sa imi impac si pofta si dieta, asa ca a iesit asta:

Piept de curcan cu boia afumata

Ingrediente: 
O bucata de piept de curcan
Condimente: boia dulce afumata, praf de usturoi, piper macinat – dupa gust si pofta J
Putina sare
Un pahar de vin alb demisec sau sec
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline

Se taie pieptul de curcan in fasii subtiri cam de 2 cm latime. Se face un amestec din restul de ingrediente si se adauga carnea, apoi se lasa cel putin 30 minute ca sa traga aromele.
Se pun intr-o tigaie de teflon cu capac, la foc mic si se lasa la inabusit pana e patrunsa carnea. Apoi se ia capacul si se lasa pana se evapora sosul, dar nu de tot.



7.09.2014 sau Relax. It's a healthy choice!

Meniu:

Mic dejun –  3 nectarine
Pranz: piept de curcan cu boia dulce afumata si salata de rosii
Gustare: 1 nectarina
Cina: salata de rosii cu branza si omleta

Antrenament:
Zero - zi de relaxare si odihna :) bine venita, dupa super antrenamentul de picioare de sambata.





duminică, 7 septembrie 2014

Jurnal 6.09.2014 sau Ziua Judecatii (de Apoi ?!?) :)

Meniu:

Mic dejun –  3 nectarine
Pranz: piept de pui Valdostana si salata de rosii
Gustare: 1 nectarina
Cina: salata de rosii cu branza si crema spuma de afine

Antrenament:
A fost ziua cea mai grea de antrenament, ziua de picioare si fesieri, celebra “LEG DAY” J…cine a experimentat-o stie despre ce vorbesc :P... dar a mers bine, ca am tras un pui de somn dupa amiaza J, asa ca am bagat un antrenament in forta, de 2 ore.



Este o zi cu exercitii grele, extrem de obositoare, insa din punctul meu de vedere sunt cele mai eficiente exercitii. Urmatoarele zile te dor toate cele, de-ti vine sa alergi fara tinta, insa nu mai ai cum, ca te rupe febra musculara. Sunt in ziua de dupa "Leg day" si am supravietuit fara sa cad lata :). Chiar am  putut sa ma si deplasez! Glumesc...cu toate ca a fost greu, nu a fost asa cumplit ca alte dati. Nu are sens sa va mint ca o sa va simtiti ca si cum ati avea aripioare si veti zburda fericiti. E ziua care descurajeaza pe toti incepatorii in ale fitness-ului, insa, cu timpul, veti incepe sa o apreciati, pentru ca efectele se vad repede si sunt fantastice!
La ce ajuta? La asta:


Eu zic ca merita efortul si...e doar o singura data pe saptamana! Bine, daca sunteti masochisti, puteti face si de 2 ori :)), insa fiind o grupa mare de muschi, foarte consumatoare (atat de grasime, dar si de proteine), ar fi bine sa va limitati la un singur antrenament.

Antrenamentul meu a fost asa:

- impins la presa orizontala – 5 serii (1 – 25 repetari cu greutate mica, 2 – 20 repetari cu greutate mai mare,  3 – 15 repetari cu greutate si mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mare)
    


-        -  flexia picioarelor la aparat: 4 serii (1 – 25 repetari cu greutate mica, 2 – 20 repetari cu greutate mai mare,  3 – 15 repetari cu greutate si mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mare)


-       -  apropierea picioarelor la aparat:  5 serii (1 – 25 repetari cu greutate mica, 2 – 20 repetari cu greutate mai mare,  3 – 15 repetari cu greutate si mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mare)




-         - departarea picioarelor la aparat: 4 serii (1 – 25 repetari cu greutate mica, 2 – 20 repetari cu greutate mai mare,  3 – 15 repetari cu greutate si mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mare) 




-        -  genuflexiuni cu kettlebell de 8 kg - 4 serii a cate 25 de repetari. Este exercitiul care ma oboseste cel mai mult. Eu nu prea transpir la sala...eee, dupa exercitiul asta imi simt pulsul in cap si curg apele pe mine.




- - extensii picioare la aparatul Precor – total hip - 4 serii pentru fiecare picior (1 si 2 – 25 repetari cu greutate mica, 3 si 4 – 20 repetari cu greutate mai mare)




Am incheiat in forta cu 20 minute cardio la minunea aia de Precor CrossTraining. A fost o zi plina...




Shake proteic cu pudra de roscove si scortisoara

Ingrediente:
- 200 ml lapte degresat
- 20 picaturi de stevia 
- ½ masura de cazeinat de calciu.
- 1 lingurita de pudra de roscove si una de scortisoara macinata.

Am amestecat cu mixerul si a iesit o bautura proteica delicioasa.



Piept de pui Valdostana

Ingrediente:
-         1 piept de pui
-         2 felii de sunca slaba
-         4 felii de cascaval
-         Rosii
-         Cimbru, boia dulce (eu prefer boia afumata), sare, piper, turmeric
-         Ulei de masline
-         Putina apa
-         2 linguri de pasta de rosii (2 rosii oparite, se decojesc si se paseaza, dar nu pana ajung pasta, cat sa ramana bucatele, 2 catei de usturoi. Pasta se da in clocot)

     Mod de lucru:
     Se ia pieptul de pui, se bate pentru a se subtia, se presara sarea si piperul si se va pune la             prajit intr-o tigaie cu putin ulei ,2-3 minute pe fiecare parte. Se scoate si de va pune pe                 servetele pentru a se absorbi.
    Peste pieptul de pui se pune sunca, apoi cascavalul, cateva felii de rosii.
    Se face un amestec din: pasta de rosii, o lingura de ulei, o lingura de apa, sare si condimente.
    Se baga la cuptor cam 20-25 minute, la foc mediu.



Jurnal 5.09.2014

Meniu:

Mic dejun –  3 nectarine.
Pranz: supa crema de linte, mancare de mazare.
Gustare: spuma crema de afine.
Cina: Pui spicy cu salata de rosii.
Post antrenament: shake proteic cu afine, varianta cu mai multe afine :)


Antrenament:

Am lucrat spatele:

-         - tractiuni la helcometru cu bara la piept – 4 serii (1 – 20 repetari cu greutate mica, 2 si 3 – 15 repetari cu greutate mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mica)



       - tractiuni la helcometru cu suportul in V – 4 serii (1 – 20 repetari cu greutate mica, 2 si 3 – 15 repetari cu greutate mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mica)
   




-        -  ramat la aparat – 4 serii (1 – 20 repetari cu greutate mica, 2 si 3 – 15 repetari cu greutate mai mare, 4 – 20 repetari cu greutate mica)
   



-         - extensii pentru lombari – 4 serii (1 – 25 repetari, 2 si 3 – 20 repetari, 4 – 25 repetari)




Am completat antrenamentul cu 25 minute de cardio, la aparatul Precor CrossRamp, nivelul 4 si anume cross timp de 20 minute si 5 minute pe functia “slow down”.

Am incheiat antrenamentul cu 2 serii a cate 25 de repetari abdomene la banca inclinata.



Doar ca modul meu de executare este cel de mai jos, cu bazinul lipit de banca pe toata perioada efectuarii miscarii, pentru a nu forta muschii lombari si coloana vertebrala.