Am o slabiciune pentru gustul de afumatura. Si cum aveam niste halucinatii culinare ucigatoare, m-am gandit cum sa imi impac si pofta si dieta, asa ca a iesit asta:
Piept de curcan cu boia afumata
Ingrediente:
O bucata de piept de curcan
Condimente: boia dulce afumata, praf de usturoi, piper macinat – dupa gust si pofta J
Putina sare
Un pahar de vin alb demisec sau sec
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline
Se taie pieptul de curcan in fasii subtiri cam de 2 cm latime. Se face un amestec din restul de ingrediente si se adauga carnea, apoi se lasa cel putin 30 minute ca sa traga aromele.
Se pun intr-o tigaie de teflon cu capac, la foc mic si se lasa la inabusit pana e patrunsa carnea. Apoi se ia capacul si se lasa pana se evapora sosul, dar nu de tot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introduceti comentariul dvs.