vineri, 22 august 2014

Tabel cu alimente care au indici glicemici mici

Acest tabel este preluat dupa siteul oficial al lui Michel Montignac, apoi a fost tradus si adaptat.
Pentru a cauta mai usor in tabel, va recomand sa folositi combinatia de taste: CTRL+F , apoi introduceti cuvantul dorit in caseta care apare.

Paine din cereale incoltite
35
IG mic
Caise uscate
35
IG mic
Mustar Dijon
35
IG mic
Fasole Romana
35
IG mic
Naut (boabe, conservat)
35
IG mic
Telina, radacina de telina, tije de telina (crude)
35
IG mic
Fasole neagra
35
IG mic
Mere
35
IG mic
Tulpini de Ale
35
IG mic
Smochine
35
IG mic
Porumb indian
35
IG mic
Paine Montignac
35
IG mic
Fasole boabe
35
IG mic
Wasa™ continut de fibre 24%
35
IG mic
Suc de rosii
35
IG mic
Iaurt de soia (aromat)
35
IG mic
Gutui
35
IG mic
Prune
35
IG mic
Portocale
35
IG mic
Susan
35
IG mic
Drojdie
35
IG mic
Mere deshidratate
35
IG mic
Faina de naut
35
IG mic
Vermicelli (grau dur)
35
IG mic
Iaurt**
35
IG mic
Orez salbatic
35
IG mic
Migdale (piure, neindulcit)
35
IG mic
Migdale (pasta, neindulcit)
35
IG mic
Sos de tomate (natural, fara ados de zahar)
35
IG mic
Seminte de floarea soarelui
35
IG mic
Quinoa
35
IG mic
Rodie (proaspata)
35
IG mic
Piersici (proaspete)
35
IG mic
Nectarine (proaspete)
35
IG mic
Fasole Pinto
35
IG mic
Inghetata (cu fructoza)
35
IG mic
Mazare verde (proaspata)
35
IG mic
Falafel (din boabe de naut)
35
IG mic
Tomate uscate
35
IG mic
Amaranth, seminte
35
IG mic
Fasole Adzuki / azuki
35
IG mic
Nuca de cocos
35
IG mic
Noodles (grau dur)
35
IG mic
Scorzonera
30
IG mic
Lapte praf**
30
IG mic
Clementine
30
IG mic
Fructul pasiunii
30
IG mic
Maracuja
30
IG mic
Mandarine
30
IG mic
Lapte**
30
IG mic
Granadilla
30
IG mic
Grapefruit
30
IG mic
Pommelo
30
IG mic
Fasole verde
30
IG mic
Fasole pastai
30
IG mic
Naut (boabe)
30
IG mic
Linte bruna
30
IG mic
Branza de vaci proaspata**
30
IG mic
Caise
30
IG mic
Grapefruit roz
30
IG mic
Rosii / Tomate
30
IG mic
Pere (proaspete)
30
IG mic
Lapte de ovaz (nefiert)
30
IG mic
Marmelada (neindulcita)
30
IG mic
Usturoi
30
IG mic
Noodles (din fasole Mung)
30
IG mic
Vermicelli (din fasole Mung)
30
IG mic
Vermicelli (din soia)
30
IG mic
Noodles (din soia)
30
IG mic
Lapte de soia
30
IG mic
Linte galbena
30
IG mic
Sfecla de zahar (cruda)
30
IG mic
Lapte de migdale
30
IG mic
Agrisa
25
IG mic
Afine
25
IG mic
Ciocolata neagra (mai mult de 70% cacao)
25
IG mic
Coacaze rosii
25
IG mic
Pasta de alune (neindulcita)
25
IG mic
Capsune
25
IG mic
Faina de soia
25
IG mic
Pasta de arahide (neindulcita)
25
IG mic
Humus
25
IG mic
Mure
25
IG mic
Dude
25
IG mic
Coacaze
25
IG mic
Zmeura (fructe proaspete)
25
IG mic
Fasole Mung
25
IG mic
Linte verde
25
IG mic
Fasole Fayot
25
IG mic
Visine
25
IG mic
Cirese
25
IG mic
Nap (crud)
25
IG mic
Fasole Flageolet
25
IG mic
Mazare (boabe)
25
IG mic
Orz
25
IG mic
Muguri de bambus
20
IG mic
Lamaie
20
IG mic
Fructoza
20
IG mic
Cacao pudra
20
IG mic
Iaurt de soia (fara arome)
20
IG mic
Vanata
20
IG mic
Sos Tamari (neindulcit)
20
IG mic
Soia (crema)
20
IG mic
Cirese Acerola
20
IG mic
Ratatouille
20
IG mic
Gem Montignac fara zahar
20
IG mic
Suc de lamaie (neindulcit)
20
IG mic
Inima de palmier
20
IG mic
Ciocolată, simpla (> 85% din cacao)
20
IG mic
Anghinare
20
IG mic
Morcovi (cruzi)
20
IG mic
Ceapa
15
IG mic
Pesto
15
IG mic
Muraturi
15
IG mic
Migdale verzi
15
IG mic
Coacaze negre
15
IG mic
Rubarba
15
IG mic
Salata verde
15
IG mic
Soia
15
IG mic
Ceapa esalota
15
IG mic
Spanac
15
IG mic
Ardei gras (rosu, verde, galben)
15
IG mic
Ciuperci
15
IG mic
Nuci Barcelona
15
IG mic
Alune de padure
15
IG mic
Cicoare
15
IG mic
Migdale
15
IG mic
Broccoli
15
IG mic
Varza
15
IG mic
Nuci Caju
15
IG mic
Telina
15
IG mic
Andive
15
IG mic
Dovlecei
15
IG mic
Zucchini (varietate verde de dovlecel)
15
IG mic
Chimen dulce
15
IG mic
Paprika
15
IG mic
Tofu
15
IG mic
Ridiche
15
IG mic
Seminte de pin
15
IG mic
Coacaze
15
IG mic
Arahide
15
IG mic
Masline
15
IG mic
Agave
15
IG mic
Sparanghel
15
IG mic
Tarate
15
IG mic
Varză de Bruxelles
15
IG mic
Pudra de roscova
15
IG mic
Conopida
15
IG mic
Muguri de cereale (soia sau germeni de fasole mung, etc)
15
IG mic
Chili
15
IG mic
Castravete
15
IG mic
Ghimbir
15
IG mic
Ceapa verde
15
IG mic
Fasole Italiana plata
15
IG mic
Varza murata
15
IG mic
Cas (din soia)
15
IG mic
Germeni de grau
15
IG mic
Fistic
15
IG mic
Praz
15
IG mic
Macris
15
IG mic
Seminte germinate
15
IG mic
Nuci
15
IG mic
Tempeh (preparat vegetarian din soia)
15
IG mic
Avocado
10
IG mic
Paste Montignac (spaghetti)
10
IG mic
Crustacee
5
IG mic
Otet
5
IG mic
Patrunjel
5
IG mic
Oregano
5
IG mic
Scortisoara
5
IG mic
Vanilie
5
IG mic
Busuioc
5
IG mic

* Aceste alimente, chiar daca au un index glicemic ridicat, continutul lor de zaharuri pure (glucoza pura) este foarte scazut (aproximativ 5%). Consumarea lor nu ar trebui sa afecteze foarte mult nivelul zaharurilor din sange.

** Practic nu este nicio diferenta de IG intre lactatele din lapte integral si intre cele degresate. Este important sa tineti minte insa faptul ca produsele lactate (chiar daca au un IG scazut) cresc secretia de insulina semnificativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs.