vineri, 22 august 2014

Tabel cu alimente care au indici glicemici medii

Acest tabel este preluat dupa siteul oficial al lui Michel Montignac, apoi a fost tradus si adaptat.
Pentru a cauta mai usor in tabel, va recomand sa folositi combinatia de taste: CTRL+F , apoi introduceti cuvantul dorit in caseta care apare.

Suc de mere (neindulcit)
50
IG mediu
Biscuiti (faina integrala, neindulciti)
50
IG mediu
Orez brun, nerafinat
50
IG mediu
Chayote, chocho, pear squash, christophine
50
IG mediu
Trufe albe
50
IG mediu
Litchi (proaspete)
50
IG mediu
Curmale Japoneze
50
IG mediu
Cartofi dulci
50
IG mediu
Mango (proaspat)
50
IG mediu
Paine cu quinoa (aproximativ 65% quinoa)
50
IG mediu
Suc de ananas (neindulcit)
50
IG mediu
Muesli (fara indulcitori)
50
IG mediu
Macaroane (grau dur)
50
IG mediu
Kiwi*
50
IG mediu
Suc de afine (neindulcit)
50
IG mediu
Baton energetic de cereale (fara adaos de zahar)
50
IG mediu
Orez Basmati
50
IG mediu
Paste integrale
50
IG mediu
Wasa™ secara
50
IG mediu
Cereale integrale (fara zahar adaugat)
50
IG mediu
Morcovi (gatiti)
50
IG mediu
Sos de tomate (cu zahar)
45
IG mediu
Paine Pumpernickel
45
IG mediu
Ananas (fructul proaspat)
45
IG mediu
Muesli Montignac
45
IG mediu
Paine Kamut
45
IG mediu
Paste Capellini
45
IG mediu
Afine
45
IG mediu
Mazare verde (conservata)
45
IG mediu
Suc de grapefruit (neindulcit)
45
IG mediu
Couscous integral
45
IG mediu
Bulgur din grau integral (gatit)
45
IG mediu
Paine integrala prajita
45
IG mediu
Alac, einkorn (integral)
45
IG mediu
Faina de secara
45
IG mediu
Paine integrala de secara
45
IG mediu
Banana cruda
45
IG mediu
Patlagina cruda
45
IG mediu
Fresh de portocale
45
IG mediu
Faina Kamut (integrala)
45
IG mediu
Gem (neindulcit)
45
IG mediu
Struguri negri (proaspeti)
45
IG mediu
Semolina integrala
45
IG mediu
Struguri albi (proaspeti)
45
IG mediu
Faina Farro (integrala)
45
IG mediu
Orez brun Basmati
45
IG mediu
Grau egiptean
40
IG mediu
Kamut
40
IG mediu
Farro
40
IG mediu
Serbet (fara adaos de zahar)
40
IG mediu
Faina Quinoa
40
IG mediu
Pepino dulce
40
IG mediu
Ovaz
40
IG mediu
Paine Pumpernickel Montignac
40
IG mediu
Spagetti al dente (fierte 5 min)
40
IG mediu
Lactoza
40
IG mediu
Paste integrale al dente (fierte 5 minute)
40
IG mediu
Cidru brut
40
IG mediu
Suc de morcov (neindulcit)
40
IG mediu
Smochine uscate
40
IG mediu
Kasha (integrala)
40
IG mediu
Lapte de cocos
40
IG mediu
Prune uscate
40
IG mediu
Falafel (fasole Fava)
40
IG mediu
Fasole Fava (cruda)
40
IG mediu
Fasole Pinto (din conserva)
40
IG mediu
Paine Matzo (faina integrala)
40
IG mediu
Fulgi de ovaz (negatiti)
40
IG mediu
Unt de arahide (fara adaos de zahar)
40
IG mediu
Saracen (integral)
40
IG mediu
Paine integrala 100%
40
IG mediu
Hrisca (integrala)
40
IG mediu
Tahina
40
IG mediu
Piscoturi (faina integrala, fara zahar adaugat)
40
IG mediu
Gutui (conservanti/gelifianti, neindulcite)
40
IG mediu

* Aceste alimente, chiar daca au un index glicemic ridicat, continutul lor de zaharuri pure (glucoza pura) este foarte scazut (aproximativ 5%). Consumarea lor nu ar trebui sa afecteze foarte mult nivelul zaharurilor din sange.
** Practic nu este nicio diferenta de IG intre lactatele din lapte integral si intre cele degresate. Este important sa tineti minte insa faptul ca produsele lactate (chiar daca au un IG scazut) cresc secretia de insulina semnificativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs.