Ca sa fie mai usor de inteles, aici sunt principiile dietei
Montignac, pe scurt:
Sursa foto: www.thulo.com
Regimul consta in 2 faze:
- faza I - pierderea in greutate
- faza II - mentinerea greutatii optimeIn faza I:
- paine alba
- orez alb
- paste
fainoase din faina alba
- zahar si alimente ce contin zahar ascuns (mezeluri, bulion, sosuri etc)
- miere
- porumb
- zahar si alimente ce contin zahar ascuns (mezeluri, bulion, sosuri etc)
- miere
- porumb
-
cartof
- alcool
Alimente permise:
- paine din faina integrala doar cu lactate degresate (brinza cu 0% grasimi,
iaurt degresat, lapte degresat) sau cu glucide (dulceata fara zahar)
- paste fainoase sau orez integrale, fara nici un fel de grasime: cu legume, cu
- carne de orice fel: la cuptor, fiarta, gratar
- oua in orice forma: fierte, prajite, omleta
- brinzeturi de orice fel
- mezeluri – numai daca ca nu au zahar sau amidon
- salate de legume in orice combinatie (acrite cu lamaie)
- peste – fiert, la cuptor, prajit, dar daca nu e facut pane cu faina sau malai
Alimentele sunt grupate astfel:
GRUPA A (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez
nedecorticat sau orez salbatic, lapte degresat, iaurt degresat, fructe
GRUPA B (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri
vegetale
GRUPA C (legume): salata, morcovi cruzi, ceapa, conopida, spanac, fasole verde,
telina, ridichi, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii crude,
usturoiGRUPA D (glucido lipidice): lapte gras, nuci, alune, arahide, migdale, creier, ficat, soia (faina), germeni de grau, paste cu ou, nuca de cajou, nuca de cocos, masline, castane dulci, stridii, avocado.
Grupa A se poate combina cu grupa C;
Grupa B se poate combina cu grupa C;
Grupa A nu se va combina cu grupa B;
Fructele se consuma inainte de masa cu 30-60 minute sau la 3-4 ore dupa masa.
Personal recomand sa se manance ca masa unica, in cantitati moderate.
Se bea apa, 2 litri pe zi.
Obligatoriu trei mese pe zi, ideal trei mese principale si 2 gustari.
Cafeaua cu cofeina si ceaiul negru trebuie evitate sau limitate.
Se
folosesc indulcitori, eu recomand indulcitorii naturali, in cantitati moderate.
Masa ce contine mai multe alimente protido-lipidice nu va contine decit glucide
cu un indice glicemic foarte mic, mai mic sau egal cu 35 (vezi tabelul cu indici glicemici mici).
Masa ce contine mai multe alimente glucido-protidice va contine foarte putin
sau chiar deloc grasimi (ulei de
masline, de floarea-soarelui, peste si crustacee). Glucidele vor fi alese
printre cele cu indice glicemic mediu (vezi tabelul cu indici glicemici medii).Glucidele cu indice glicemic peste 50 sint glucide rele si sint interzise complet (vezi tabelul cu indici glicemici mari)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introduceti comentariul dvs.