sâmbătă, 23 august 2014

Ciocolata …o, daaaa! Un deliciu permis si recomandat!

Iubesc ciocolata! Nu-mi imaginez cum ar fi viata mea fara ea! O iubesc asa mult, ca m-am apucat sa “ma joc” cu ciocolata, sa o temperez si sa fac diferite figurine J

O vorba a unui prea inteligent anonim spune: “Salvati Pamantul! Este singura planeta pe care exista ciocolata!”

                                        Sursa foto: www.shopchefrubber.com

Pe langa faptul ca e delicioasa, ce alte calitati mai are ciocolata (neagra, bine-nteles!)?

  1. Imbunatateste activitatea cardiovasculara, studiile demonstreaza ca la cei care consuma ciocolata amaruie de 2-3 ori pe saptamana s-a inregistrat o scadere a tensiunii arteriale.
  2. Reduce riscul de accident vascular prin imbunatatirea fluxului sanguin la nivelul creierului si ajuta la imbunatatirea functiei cognitive. Contine epicatechina, o substanta care ajuta la imbunatarirea memoriei.
  3. Prin procentul ridicat de antioxidanti continut ajuta in lupta organismului cu radicalii liberi care provoaca oxidarea celulelor, cauza a imbatranirii si a cancerului.
  4. Flavonidele din ciocolata neagra protejeaza impotriva diabetului de tip II prin scaderea rezistentei la insulina a celulelor.
  5. Contine cantitati importante de vitamine si minerale: potasiu, magneziu, cupru, fier. Astfel protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, accidentelor vasculare, diabetului, anemiei.
  6. Contine grasimi care nu influenteaza in rau colesterolul: acid oleic, acid stearic.
  7. Scade riscul de a face carii (bine-nteles avand o igiena dentara buna), datorita continutului de teobromina, care ajuta la intarirea smaltului dentar.
  8. Imbunatateste vederea datorita flavonizilor continuti.
  9. Este antidepresiva. Ciocolata neagra activeaza serotonina din creier, reducand stresul, ajuta la formarea endorfinelor care dau o stare de bine si de fericire. De asemenea contine o substanta numita anadamina care energizeaza si da o stare euforica.
  10. Este considerat aliment afrodisiac, din motivele enumerate la punctul 9  J

                                               Sursa foto: www.prezzybox.com



Dupa ce am enumerat beneficiile, stim ca avem si acordul medicilor, va urez pofta buna! (sunt sigura ca nu duceti lipsa J, nu uitati insa de masura!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs.